אל: הנדון: ייצור ביתי. א.ג.נ. אני מעוניין לדעת אם קיימות מסגרות, או פרוצדורות המאפשרות לאנשים פרטיים לייצר מוצרי צריכה בביתם הפרטי במקום במפעל או מקום ציבורי מוסדר כזה או אחר-ולאחר מכן למכור את המוצרים ולהרוויח עליהם שכר. האם יש ברשותכם מידע על כך? בברכה, אסף בנימיני. א.ג.נ. אני אדם בן 47 מירושלים-פגוע נפש שמתגורר במסגרת של דיור מוגן(דירת לוויין), ואני מתמודד כיום גם עם מספר בעיות גופניות כרוניות. כבר שנים רבות אינני מצליח לחזור לשוק העבודה-ומצבי הרפואי הלא פשוט אינו מקל גם הוא על נסיונות אלו. לאורך השנים כבר מוצו עד תום כל הנסיונות להיעזר בשרותי השמה של “סל שיקום”, וכן של אירגונים רבים מאוד עימם הייתי בקשר. ובהינתן מציאות בה אין שום רשות או משרד ממשלתי או אפילו עמותה כלשהיא שיכולים לסייע לי בהשמה בעבודה(אדגיש כי אין זו מסקנה נחפזת או נמהרת, אלא מסקנה אליה נאלצתי להגיע לאחר בדיקה מקיפה ויסודית ביותר של הנושא, ובמשך שנים רבות) אני בוחר לפנות אל חברות פרטיות שונות ולהציע עצמי לעבודה באמצעות שליחת קורות החיים המצ״ב באופן עצמאי וללא הסתייעות באירגונים או עמותות כלשהן. שאלתי אליכם היא: האם יש לכם רעיונות כלשהם באשר לתחומי פעילות או עבודה שיכולים אולי בכל זאת להתאים לאדם כמוני? או שאולי יש לכם רעיונות אחרים ויצירתיים יותר? אודה לכם באם תוכלו לפרט ולהסביר בנוגע לכך, ואני אשמח לשמוע על כל רעיון שרק יעלה בדעתכם-ואפילו כזה שייראה מופרך או “משוגע” ככל שיהיה. בברכה, אסף בנימיני. קורות חיים-אסף בנימיני: פרטים אישיים: אסף בנימיני, ת.ז. 029547403. תאריך לידה: 11.11.1972. כתובת: רחוב קוסטה ריקה 115, קרית מנחם, ירושלים. מספרי טלפון: בבית-02-6427757. נייד-052-4575172. פקס-077-2700076. השכלה: 10 שנות לימוד ובגרות חלקית. שירות צבאי: פטור מסיבות רפואיות. נסיון תעסוקתי: 1991-עבודה בנגריית ר.ש.ת.(דרום תל אביב) 1998-2005-עבודה בספרייה הלאומית, סיוע לצוות המקצועי של הספרנים במגוון רחב של משימות. 2009-2010-עבודה ברשת “אבגד” לתכשיטים-במיון סחורה. פברואר-מאי 2019-עבודה בחברת המחשבים HMSOFT התנדבות: פעיל במטה המאבק של הנכים. התנדבות במרכז למיצוי זכויות של עיריית ירושלים בסיוע לאוכלוסייה נזקקת. מידע כללי: בעל מוטיבציה גבוהה, יכולת התנסחות גבוהה בעל-פה ובכתב, יכולת אילתור ופתרון בעיות. בעל היכרות ארוכת שנים עם אירגוני החברה האזרחית. סובל מנכות פיסית המונעת ממני להרים משאות כבדים ולעמוד זמן ממושך על הרגליים.

אל: לאחרונה השארתי את ההודעה המצ”ב באתר startisrael.co.il. האם הינכם מכירים, או יודעים על קורסים מקוונים בתיכנות שמתנהלים בעברית? ואם כן-כיצד אוכל להגיע אליהם? בברכה, אסף בנימיני, רחוב קוסטה ריקה 115, כניסה א’-דירה 4, קרית מנחם, ירושלים, מיקוד: 9662592. מספרי טלפון: בבית-02-6427757. נייד-052-4575172. פקס-077-2700076. נ.ב. 1)מספר הזהות שלי: 029547403. 2)כתובות האי.מייל שלי: 029547403@walla.co.il או: a815962@gmail.com או: hgf32urkw@gmail.com או: assaf197254@yahoo.co.il או: assaf46@outlook.com 3)אציין כי אני אדם נכה, שמתקיים מקצבת נכות בסך 3169 שקלים לחודש מן המוסד לביטוח לאומי, ולכן תשלום גבוה בעבור השתתפות בקורס מקוון כזה או אחר עשוי להוות קושי משמעותי ביותר בעבורי. אני שוקל להצטרף לאחד הקורסים שמלמדים תיכנות באופן מקוון. מעיון בדוגמאות לעיל ראיתי שכל הקורסים מתנהלים באנגלית. לצערי האנגלית שלי אינה טובה מספיק. האם ישנם קורסים מקוונים בנושאים הללו בעברית? ואם כן-כיצד ניתן להגיע אליהם? אודה לכם באם תוכלו להתייחס לשאלתי זו. בברכה, אסף בנימיני.

להלן רשימת הקורסים המוצעים מן האתר startisrael.co.il:

8 מאי 2013 | מערכת 7 אתרי לימוד התכנות הטובים ברשת מעולם לא היה זול וקל יותר ללמוד תכנות ברשת 1 2 FacebookTwitterWhatsAppLinkedIn

סצנת הסטארט-אפים הישראלית דורגה ב-2012 לאחרונה במקום השני בעולם, כשהיא שנייה רק לעמק הסיליקון בקליפורניה. אך לצד המיקום המרשים של התעשייה המקומית נרשמה כוכבית קטנה – היזמים המקומיים מתקשים לאמץ מגמות טכנולוגיות חדשות, בדגש על שפות תכנות. ביקורת קצרה שפורסמה ב-TechCrunchמציינת כי היזמים הישראלים מעדיפים להשתמש בשפות תכנות שבעמק הסיליקון כבר מוותרים עליהן, בזמן שבקליפורניה שפות כמו פייתון ורובי צוברות דומיננטיות רבה יותר.

את השינוי המתבקש לשפות העולמיות ניתן להתחיל כבר בבית. בשנים האחרונות צוברים תאוצה כמה אתרי לימוד תכנות שמציגים קורסים בכל הרמות. הקורסים שמציעים האתרים מאפשרים ליזמים ולשואפים לתכנת או להקים אתרים ואפליקציות להכיר את האפשרויות הקיימות ולדעת טוב יותר באיזה כלים לבחור לפיתוח המיזם שלהם. האתרים הקיימים נחלקים לאתרים חינמיים ולאתרים בתשלום. הקורסים החינמיים הם כמובן בסיסיים יותר, אך הם עשויים לספק מושג טוב לגבי טיב השפה הנלמדת והאם כדאי להמשיך ולהעמיק בה. הקורסים שבתשלום הם בעלי סילבוס נרחב ומספקים אפשרויות למידה טובות בהחלט למי שמוכן לשבת בבית מול המחשב וללמוד בכוחות עצמו לאורך תקופה של כמה שבועות. כל אתרים שמפורטים כאן הם בשפה האנגלית. ניתן למצוא אתרים דומים בעברית, אך הם לא אינטראקטיביים כמו אלה שבאנגלית ועדיין לא משתווים ברמתם לאלה העולמיים. אתרים חינמיים: 1. CodeAcademy - אתר מצוין להתחיל בו. השימוש באתר קל ונוח. האתר מלמד קורסים בסיסיים ב-html,css, Rubyועוד בשיטה של תרגול מקוון שבו התלמיד קורא משימה פשוטה ומבצע על המסך. לאתר יש קהילת תלמידים פעילה שבה הגולשים משוחחים זה עם זה ויכולים לשאול שאלות.

  1. LearnStreet - אתר שמכוון לסטארט-אפיסטים המעוניינים ללמוד לתכנת יישומים החל מהרמה הבסיסית ומעלה. האתר מציע שלושה קורסים מרכזיים – ג’אווה-סקריפט, פייטון ורובי. גם ב-LearnStreet הפילוסופיה היא של תרגול מיידי והאתר מציע ממשק נוח לכתיבת קוד.

  2. PHP bounce – אתר אינטראקטיבי המלמד php למתחילים. האתר אינו מציע קורסים נוספים, אך הוא נגיש ואינטואטיבי למדי.

  3. Udacity – מלבד קורסי מחשבים רלוונטיים, ניתן למצוא באתר גם קורסים על הקמת סטארט-אפ ובמתמטיקה ובסטטיסטיקה. האתר לא מכוון למי שמעוניינים ללמוד תכנות בסיסי, אלא למי שהם כבר בעלי ידע בסיסי ומעוניינים להעמיק את הבנתם במדעי המחשב, בחומרה ובפיתוח תוכנה.

  4. W3Schools– באתר תמצאו ככל הנראה את כל המדריכים הבסיסיים שאתם זקוקים להם, אך סביר להניח שתגיעו לאתר דווקא בשלב מתקדם יותר כשתזדקקו לדוגמאות ולתזכורת לגבי מה שכבר למדתם באתרים אחרים. האתר נחשב לאחד המובילים בתחום והשיעורים בו קצרים וברורים.

אתרים בתשלום: 1. code school - התשלום באתר הוא 25 דולר לחודש, תשלום שעשוי ליצור מחויבות אצל התלמיד. ניתן להתנסות בקורסים בחינם ולהמשיך בתשלום. באתר ארבעה מסלולים - רובי, JavaScript, html ו-iOS. 2. Udemy – קורסים במחירים משתנים. קורסים בסיסיים עולים כמה עשרות דולרים וקורסים מקיפים יותר עשויים להגיע לכמה מאות דולרים.